Nyheter

INDUCORE förvärvar Björkö Mekaniska AB och
BN-Teknik AB


INDUCORE med huvudkontoret i Västerås har den 20 juni 2018 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Björkö Mekaniska AB med dotterbolag BN-Teknik AB.

Björkö Mekaniska och BN-Teknik är en ledande underleverantör utav komplexa bearbetade artiklar till framförallt fordonsindustrin, försvarsindustrin och övriga verkstadsindustrin. Bolagen omsätter tillsammans 90 miljoner med närmare 60 anställda. www.bma.se

INDUCORE är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och består idag av 17 rörelsedrivande bolag med verksamhet på 27 anläggningar och organiserade i tre affärsområden, System Solutions Truck Bodies och Components. INDUCORE som industrikoncern driver verksamhet inom fem länder med totalt 800 anställda och en omsättning på närmare 1,5 miljarder. www.inducore.se

”Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens och bred erfarenhet från fordonsindustrin och annan verkstadsindustri med ett långsiktigt mind-set. Jag är övertygad om att Björkö Mekaniska och BN-Teknik kommer att kunna dra nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten” menar Egon Nilsson, tidigare ägare som fortsatt blir kvar som verkställande direktör.

Magnus Biesse, koncernchef för INDUCORE, kommenterar att ”Björkö Mekaniska och BN-Teknik är två välskötta bolag som utvecklats mycket positivt. Vi har som inriktning att fortsatt vidareutveckla bolagen och tillsammans med nuvarande ledning driva verksamheten vidare i samma anda”.

Tillträde äger rum den 2 juli 2018 och Björkö Mekaniska och BN-Teknik kommer ingå i INDUCORES affärsområde Components.

Kontaktpersoner
Egon Nilsson, VD Björkö Mekaniska AB och BN-Teknik AB
Tel. +46 (0)383 318 51
e-mail egon@bma.se

Magnus Biesse, koncernchef Inducore
Tel. +46 (0)73 370 36 66
e-mail, magnus.biesse@inducore.se
måndag, 2 juli , 2018

Inducore tillsätter Magnus Biesse som koncernchef


Inducore tillsätter Magnus Biesse som VD och koncernchef efter Petter Arvidson som lämnade tjänsten i september efter flytt till Göteborg. Styrelseordföranden Per Vannesjö upprätthåller koncernchefsrollen tills Magnus Biesse tillträder under våren, senast den 1 maj.

Magnus är sedan 2011 koncernchef i Proton Group med bas i Värnamo, med knappt 700 MSEK i omsättning och drygt 400 anställda i fem affärsområden.

”Magnus har en mycket relevant bakgrund som ledare för en familjeägd koncern med både egna produkter och verksamheter som underleverantör. Han har varit en stark drivkraft och tydlig ledare i arbetet att utveckla Proton Group. Jag välkomnar Magnus Biesse till Inducore”, säger Per Vannesjö.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Vannesjö, styrelseordförande och koncernchef i Inducore
Tel 070-572 28 14
e-mail: per.vannesjo@amymone.se

Om Inducore:
Inducore är en industrikoncern verksam inom områdena fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponenttillverkning. Koncernen, med säte i Västerås, finns representerad på ett antal platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i flera länder. Inducore omsätter ca 1 300 MSEK och har ca 700 personer anställda.
Läs gärna mer på www.inducore.se
tisdag, 10 januari , 2017

VD byte Inducore AB


Per Vannesjö blir ny VD för Inducore AB och Petter Arvidson vice VD. Petter kommer att vara ansvarig för enheterna inom affärsområdet Truck Bodies samt för Arenco. Petters kontor kommer att vara i Göteborg. Per kommer att vara ansvarig för enheterna inom affärsområdet Components samt för HIAK. Förändringarna träder i kraft 1a september.
​​​​​​​
Per Vannesjö
Ordförande Inducore
måndag, 29 augusti , 2016

Karl Ove Grönqvist ny CFO Inducore AB


Karl Ove Grönqvist tillträder den 12 september tjänsten som CFO på Inducore AB, Västerås.
Karl Ove har lång erfarenhet i ledande befattning som ansvarig för ekonomifunktioner och IS/IT. Karl Ove har tidigare bl.a. varit CFO i affärsområdet AssiDomän Packaging och i de på den tiden börsnoterade bolagen Rottneros och Frango, samt dessutom innehaft CFO posten i Euromaint. Sedan 2012 har han arbetat genom eget bolag och som interims uppdrag haft ledande ekonomibefattningar i bolag som Fortum Värme, Dannemora Mineral och Munthers.

Vi hälsar Karl Ove mycket välkommen till Inducore!


Petter Arvidson
VD och Koncernchef
Inducore AB
fredag, 19 augusti , 2016

Arenco förvärvar KVK


Kalmarföretaget Arenco AB har förvärvat Kalmar Verkstadskompetens AB (KVK).
KVK, med en omsättning 2015 på ca 13 miljoner kronor, är verksamma inom maskinmontage och uthyrning av personal till industriföretag.
Arenco, med verksamhet i Kalmar och Shanghai, utför maskinmontage och tillverkar komponenter, inom maskinsegmenten; Förpackningsmaskiner, Fiskrensningsmaskiner och Tändsticksmaskiner.

”Med förvärvet av KVK stärker vi vår kapacitet inom maskinmontage. En väl fungerande verkstad, med hög kompetens, ger en flexibilitet mellan våra verksamheter i Kalmar respektive Shanghai, vilket kommer våra kunder tillgodo”, säger Håkan Mattisson, VD i Arenco-koncernen.

”För oss på KVK känns det tryggt att Arenco, som större aktör, väljer att göra detta förvärv, då vi tillsammans har bra möjligheter att utveckla verksamheterna”, säger Andreas Nilsson, VD i Kalmar Verkstadskompetens.

För ytterligare information:
Håkan Mattisson 0480 – 94538
Andreas Nilsson 0480 – 27085
​​​​​​​
www.arenco.com
www.kalmarverkstadskompetens.se
fredag, 15 april , 2016

PLS förvärvar Norfrig


PLS & Sala Kaross AB, Rydaholm har förvärvat Norfrig Sverige AB med dotterbolag. Norfrig, med en omsättning 2015 på ca 145 miljoner kronor, är ett familjeföretag som utvecklar, producerar och monterar fordonspåbyggnader för tempererade varutransporter. Norfrig har även serviceverkstäder i Tomelilla, Malmö och Örebro. PLS är ett bolag i fordonspåbyggargruppen Nordic Truck Bodies (NTB) som är ett affärsområde inom Inducore koncernen. Med detta förvärv säkerställer NTB positionen som en av de ledande svenska lastbilspåbyggarna.

”Med förvärvet av Norfrig tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom fordonspåbyggnader. Norfrigs kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl, de har ett starkt varumärke samt en långsiktig strategisk marknadsposition inom tempererade produkter” säger Roger Åström, VD i PLS.

”Att sälja företaget har varit ett svårt beslut för oss, men med PLS och Inducore som nya ägare ser vi stora möjligheter för Norfrigs framtida utveckling” säger Mikael Nilsson, styrelseordförande för Norfrig.

”Tillsammans med PLS kan vi tydligare utveckla våra kunderbjudanden samt bredda kundbasen” säger Lars-Henry Andersson VD i Norfrig.
 
För ytterligare information:
Roger Åström VD PLS & Sala Kaross AB, 0472-259 26
Lars-Henry Andersson VD Norfrig Sverige AB, 070-58 678 52

Inducore-koncernen är organiserade i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponenttillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore omsätter ca 1 300 MSEK och har ca 700 personer anställda. Läs gärna mer på www.inducore.se
fredag, 15 april , 2016

Lemont förvärvar Logweld


Lemont AB, Ludvika som ingår i Inducore AB, Västerås har förvärvat Logweld AB med verksamheter i Nyhammar och Borlänge. Logweld, som omsätter ca 50 miljoner kronor är ett svetsföretag med kunder bl a inom skogs-, energi och industrisektorerna.

”Med förvärvet av Logweld tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom svetsning, bearbetning, ytbehandling och montage. Logwelds kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Logwelds kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden” säger Tomas Olofsson, VD i Lemont.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för oss, men med Lemont som nya ägare ser vi möjligheter att ytterligare kunna utveckla bolaget och säkerställa våra kunders behov” säger Per Eriksson, delägare och VD i Logweld.

”Med Per Eriksson kvar i rollen som VD säkerställer vi att Logweld fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Tomas Olofsson.

Inducore-koncernen är organiserade i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda.
Läs gärna mer på www.inducore.se


För ytterligare information:
Tomas Olofsson VD Lemont AB, 070-564 03 50
Per Eriksson VD Logweld, 070-683 69 30
tisdag, 29 december , 2015

Inducore förvärvar Axipto


Inducore AB, Västerås har förvärvat Axipto AB, Nybro med verksamheter i Nybro, Målilla och Mönsterås. Axipto har en omsättning på ca 250 Mkr och ca 100 anställda. Axipto är ett företag med lång tradition och erfarenhet samt djup kunskap och modernt tänkande, man har en högeffektiv och robotiserad maskinpark, samt motiverade och välutbildade medarbetare.

”Med förvärvet av Axipto tar vi ett steg framåt och stärker vår position inom skärande bearbetning med högt automatiserade processer. Axipto´s kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl och stärker vår position inom affärsområdet Components. Axipto´s kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden. Axipto har en långsiktig relation med sina kunder och en underliggande stabil efterfrågan som givit en god tillväxt de senaste åren.” säger Petter Arvidson, VD och koncernchef Inducore.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med den större industrikoncernen Inducore ser jag att bolaget får resurser och möjligheter att ytterligare utvecklas” säger Bert Ovesson, VD i Nossevo Industries och huvudägare i Axipto.

”Med Inducore kan vi tydligare säkerställa våra kunders behov att Axipto skall växa, bredda kundbasen och bli mer internationella” säger Emanuel Svensson VD i Axipto.

Inducore-koncernen är organiserad i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore inkl. Axipto omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda. Läs gärna mer www.inducore.se

För ytterligare information:
Petter Arvidson, VD Inducore, 070-590 59 31
Bert Ovesson, VD Nossevo Industries, 0705- 114 094
Emanuell Svensson, VD Axipto, 0481-475 05
torsdag, 17 december , 2015

Sörling-Ilsbo förvärvar RKP


J.Sörling-Ilsbo AB har förvärvat RKPs verksamhet. RKP är tillverkare av fordonspåbyggnader, främst automatkassetter för tunga anläggningsfordon och släp där RKP är ett välkänt varumärke med stark position på den svenska marknaden.
J.Sörling-Ilsbo AB är ett dotterbolag i fordonspåbyggargruppen Nordic Truck Bodies AB som är ett affärsområde inom Inducore koncernen. RKP blir en del av ett samlat erbjudande där man kompletterar Sörling-Ilsbo’s välkända dumprar och tippflak med RKP automatkassetter.

”Förvärvet av RKP verksamhet är en del av vår strategi att expandera på den nordiska marknaden för anläggningstransporter. Med RKP stärker vi vår position inom segmentet för dumprar på tunga lastbilar och tunga släp. Genom att dra nytta av bolagens samlade erfarenheter och resurser får vi förutsättningar att öka vår marknadsbearbetning och produktutveckling. Detta bidrar till att vi kan ge våra kunder ännu attraktivare erbjudanden”, säger Mikael Tornbjörk, VD för J. Sörling-Ilsbo AB.

”RKP får med J. Sörling-Ilsbo AB och Nordic Truck Bodies en stark industriell ägare och mycket goda förutsättningar för fortsatt expansion och utveckling” säger Jan Nilsson, RKP Försäljning.

För vidare information kontakta

Mikael Tornbjörk, VD J. Sörling-Ilsbo AB
Tel. 070-996 15 90
e-mail: mikael.tornbjork@nordictruckbodies.com

Jan Nilsson, RKP Försäljning
Tel. 070 24 77 800
e-mail: jan@rkp-f.se
måndag, 19 oktober , 2015

Lemont förvärvar Svanströms Lackeringar


Ludvika 12 januari 2015: Lemont AB, Ludvika som ingår i Amymone Industri, Västerås har förvärvat Svanströms Lackeringar AB (Svanströms) med verksamhet i Smedjebacken. Svanströms, som omsätter ca 15 miljoner kronor är ett ytbehandlingsföretag som har kunder bla inom energi-, skogs- och industrisektorerna.

”Med förvärvet av Svanströms tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom skärande bearbetning, ytbehandling och montage. Svanströms kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Svanströms kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden” säger Tomas Olofsson, VD i Lemont.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med de nya ägarna Lemont ser jag att vi kan få resurser att ta ytterligare ett kliv i att utveckla bolaget och säkerställa våra kunders uttalade behov av att Svanströms skall växa och bredda kundbasen” säger Kenneth Svanström ägare och VD i Svanströms.

”Med Kenneth Svanström kvar i rollen som VD säkerställer vi att Svanströms fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Tomas Olofsson.

Om Lemont AB
Lemont AB’s ägarbolag Amymone Industri är inriktade på investeringar i traditionella industriföretag. Amymones affärsidé är att genom aktivt och ansvarsfullt ägande, professionellt och proaktivt agerande utveckla långsiktigt hållbara bolag med god lönsam tillväxt.

Bolaget hade före förvärvet 10 bolag som 2013 tillsammans omsatte drygt 850 MSEK och sysselsatte ca 550 personer. Verksamhet finns i Ludvika, Hedemora, Kinna, Knivsta, Enånger, Rydaholm, Sala, Ockelbo, Alfta, Kalmar och Shanghai.
​​​​​​​
För ytterligare information:
Tomas Olofsson VD Lemont AB, 070-564 03 50
Kenneth Svanström VD Svanströms, 070-215 17 12
tisdag, 20 januari , 2015