Nyheter

INDUCORE förvärvar Främmestadverken AB i Nossebro


Inducore som industrikoncern med huvudsäte i Västerås har den 10 juni 2024 förvärvat majoriteten av aktierna i Främmestadverken AB där säljaren, Victor Backman fortsatt är kvar som delägare.

Främmestadverken erbjuder tjänster inom maskinbearbetning, ytbehandlingar, pulverlack, ED-lack, montage, logistiklösningar och kvalitetskontroller genom hela processen. Bolaget är certifierat mot IATF-16949 som betydande Tier 1 leverantör mot fordonsindustrin, www.frvab.se

Inducore är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 i Västerås. Koncernen inkluderar idag sammanlagt 18 rörelsedrivande bolag där huvuddelen av verksamheten är lokaliserad till Sverige, men även till flera andra länder. Koncernen är organiserad inom tre affärsområden, Components, Fordonspåbyggnader och Systemlösningar. Inducore som industrikoncern har totalt 950 anställda och omsätter närmare 2,3 miljarder, www.inducore.se

”Inducore som industrikoncern har en gedigen industriell kompetens och bred erfarenhet från olika industrisegment. Jag är övertygad om att vi hittat rätt strategisk ägare inför vår fortsatta utveckling och ser stora möjligheter att bli del av en större industrikoncern. Det kommer bli en spännande resa för oss alla inom Främmestadverken där många medarbetare varit med från starten” säger bolagets verkställande direktör Victor Backman.

”Det är idag mycket glädjande att kunna välkomna Främmestadverken till koncernen – ett bolag vi följt under en tid. Transaktionen ligger i linje med vår långsiktiga tillväxtstrategi och kommer stärka vårt kunderbjudande inom affärsområdet Components. Vi ser genom förvärvet möjligheter till att realisera samarbeten mellan våra bolag samtidigt som vi vidareutvecklar affären till såväl befintliga som nya kunder”, säger Magnus Biesse, koncernchef för Inducore.

För vidare information, vänligen kontakta

Victor Backman – verkställande direktör Främmestadverken AB
+46 (0)72 501 11 41 І victor.backman@frvab.se

Magnus Biesse – koncernchef Inducore
+46 (0)73 370 36 66 І magnus.biesse@inducore.se

Tisdagen, 11 Juni, 2024

Ny CFO till Inducore och Anva koncernen i Västerås


Vi kan idag informera om att Patrik Brännström kommer tillträda tjänsten som Chief Financial Officer (CFO) för industrikoncernerna Inducore och AnVa.

Patrik kommer närmast från Trafikverket där han varit Group CFO från 2019. Han har dessförinnan en gedigen bakgrund från ABB där han arbetat inom flera roller på divisions- och affärsområdesnivå i såväl Västerås, Ludvika som Jönköping. Patrik kommer ursprungligen från Siljansnäs utanför Leksand, är 55 år, har två döttrar och bor tillsammans med sin sambo i Västerås.

”Vi är mycket nöjda med att vi lyckats knyta Patrik till oss och att han accepterat tjänsten som CFO för våra två koncerner. Patrik har gedigen bakgrund från ekonomistyrning inom större organisationer och en erfarenhet att arbeta nära verksamheten vilket ger bästa förutsättningar för vår fortsatt utveckling i våra båda koncerner framåt” säger Magnus Biesse och Per Andersson som koncernchef för Inducore respektive AnVa koncernen.

”Jag ser verkligen fram emot att vara en del av ett starkt team och det skall bli stimulerande att komma till två entreprenöriella industrikoncerner med ett långsiktigt ägande med många spännande bolag. Jag har fått ett mycket gott intryck till såväl medarbetare, ledning som ägare i Västerås” framhåller Patrik Brännström som senast den 1 mars tillträder som tjänsten som CFO.

Magnus Biesse
VD och koncernchef
Torsdag, 23 Oktober, 2023

Business Controller till Inducore koncernen i Västerås


Jag vill informera om att Jonas Hellnemo kommer att tillträda tjänsten som ’Business Controller’ inom INDUCORE koncernen i Västerås.

Jonas kommer närmast från SURAHAMMARS BRUK AB i Surahammar där han sedan 2020 arbetat som ekonomichef. Jonas har en gedigen bakgrund inom ekonomiområdet med erfarenhet från tillverkande verksamheter som controller. Jonas är 54 år och bosatt med sin familj i Örebro.

”Jag är glad att Jonas accepterat tjänsten som ’Business Controller’. Han har en gedigen bakgrund från industrin och erfarenhet från olika roller inom ekonomiområdet. Jonas är en pragmatisk problemlösare och en lagspelare med erfarenheter att kunna arbeta såväl operativt som strategiskt vilket jag tror ger utmärkta förutsättningar för att lyckas i rollen” säger Magnus Biesse, koncernchef för Inducore.

”Jag ser verkligen fram emot att komma till en entreprenöriell industrikoncern med många spännande bolag. Det känns stimulerande att få möjligheten att vara del av ett starkt team” säger Jonas Hellnemo som tillträder som tjänsten som ’Business Controller’.

Jonas tillträder sin tjänst den första november 2023.

Magnus Biesse
VD och koncernchef
Torsdag, 14 September, 2023

Ny VD för HIAK AB i Hedemora


Vi vill idag informera om att Maria Pettersson kommer att tillträda som ny verkställande direktör för HIAK i Hedemora där hon efterträder Maria Hongisto som efter 11 år på HIAK lämnar bolaget till förmån för nya utmaningar. Vi önskar härvid Maria, ett stort lycka till i sin vidare karriär.
 
Maria Pettersson kommer närmast från en doktorandtjänst inom Luleå Tekniska Universitet där hon sedan 2019 har forskat inom byggnadsakustik. Maria har gedigen erfarenhet inom ljud och akustik där hon tidigare arbetat som akustikkonsult (på AFRY) och därefter som systemingenjör och projektledare (inom SAAB AERONAUTICS) och (COMBITECH) med specialisering mot ljud och akustik.
Maria är 37 år, bosatt i Stockholm och Luleå tillsammans med sin sambo. Maria är en civilingenjör från Chalmers i Göteborg med inriktning mot ljud och vibrationer. Maria har även läst ekonomisk historia i Göteborg samt företags- och nationalekonomistudier inom Högskolan i Halmstad.
 
”Jag är glad att Maria Pettersson accepterat tjänsten som verkställande direktör. Maria har en gedigen teknisk bakgrund med erfarenhet att leda större projektteam inom akustikområdet. Jag är övertygad om att Maria blir en tillgång och en stark drivkraft i bolagets fortsatta utveckling.” säger Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef INDUCORE.
 
”Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet i Hedemora vidareutveckla bolaget inom ett område som jag verkligen brinner för. Jag kommer samtidigt under sommaren att flytta till Hedemora där det skall bli stimulerande att få möjligheten att vara del av ett starkt team” säger Maria Pettersson som tillträder som verkställande direktör den 15 augusti 2022.

Magnus Biesse
VD och koncernchef

Tisdag, 21 Juni, 2022

Christer Wallberg förstärker styrelsen i Inducore


Christer Wallberg har valts in som styrelseledamot till Industrikoncernen Inducore. Christer innehar ett flertal olika styrelseuppdrag och var tidigare under perioden 2001–2016 VD och koncernchef för Tacton Systems som under hans ledning utvecklades till en världsledande global leverantör inom konfigurationshantering (CPQ) och designautomation. Tidigare i år valdes även Christer in i styrelsen i det börsnoterade ingenjörsbolaget Prevas. Christer är civilingenjör från KTH i Stockholm och har en MBA i Merger & Aquisitions från Uppsala universitet.

INDUCORE är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och utgörs idag av 18 rörelsedrivande bolag med verksamhet i flera länder med en organisation indelad tre affärsområden, Components, Truck Bodies och System Solutions. Inducore som industrikoncern har idag totalt 900 anställda och en omsättning av närmare 1,6 miljarder. www.inducore.se

"INDUCORE är en stark och hållbar industrikoncern med en tydlig värdegrund. Koncernen har alltid arbetar långsiktigt och är inne i väldigt spännande fas där jag ser fram emot att kunna hjälpa till och stödja koncernen i sin tillväxtresa framåt”, säger Christer Wallberg i en kommentar.

“Vi välkomnar Christer som ny i styrelsen för INDUCORE där han blir en tillgång i arbetet att utveckla koncernen vidare. Christer har ett genuint entreprenöriellt förhållningssätt med relevant bakgrund inom digitalisering och marknad som ligger i linje med vår strategiska inriktning framåt”, framhåller Magnus Biesse, VD och koncernchef för Inducore.

För vidare information, vänligen kontakta

Magnus Biesse, magnus.biesse@inducore.se, 073 370 366 66
Christer Wallberg, christer.wallberg@tacton.com, 073-032 49 70
.
Fredag, 27 augusti, 2021

INDUCORE förvärvar GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB i Alvesta

INDUCORE med huvudkontoret i Västerås har den 23 juni 2021 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB och GEHAB Fastigheter AB i Alvesta AB.
 
GEHAB Kvalitetspåbyggaren är idag en ledande leverantör av fordonspåbyggnader inom framförallt bygg- och anläggningsindustrin i Sverige. Bolaget grundades 1976 av Gilbert Hjertberg och har under två generationer utvecklats till en ledande aktör i Sverige. Bolaget omsätter närmare 180 miljoner och har totalt 73 anställda. www.gehab.com
 
INDUCORE är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och utgörs idag av 18 rörelsedrivande bolag med verksamhet i flera länder med en organisation indelad tre affärsområden, Components, Truck Bodies och System Solutions. Inducore som industrikoncern har idag totalt 900 anställda och en omsättning av närmare 1,6 miljarder. www.inducore.se
 
”Det är mycket glädjande att idag välkomna GEHAB till koncernen – ett bolag som vi med intresse följt under flera år. Förvärvet av GEHAB både stärker och breddar vårt samlade produkterbjudande där GEHAB som varumärke tillsammans med SÖRLING, PLS och NORFRIG stärker vår position som den ledande fordonspåbyggaren i norra Europa” säger Magnus Biesse, koncernchef för Inducore.
 
Säljarna Lars Hjertberg, Monica och Peter Sundell framhåller att det varit viktigt att finna en köpare som arbetar utifrån ett långsiktigt perspektiv. Vi ser det som inspirerande att nu bli del av Inducore som företagsgrupp som ger möjligheter till att ytterligare utveckla bolaget.
 
GEHAB Kvalitetspåbyggaren AB kommer ingå i affärsområdet Truck Bodies.
 
För vidare information, vänligen kontakta
 
Peter Sundell – VD Gehab Kvalitetspåbyggaren AB
tel.         +46 (0)472 431 13
e-mail   peter@gehab.com
 
Magnus Biesse – Koncernchef Inducore
tel.         +46 (0)73 370 36 66
e-mail   magnus.biesse@inducore.se

Fredag, 2 juli, 2021

New CEO of J.Sörling-Ilsbo AB,

We have today appointed Anders Felling as the new CEO of J.SÖRLING-ILSBO. Anders will from the first of October replace Pernilla Wiman, who has been acting CEO since January.
Anders comes most recently from YMER TECHNOLOGY, where he has worked since 2017 as business unit director (BU) with responsibility for the off-highway segment. Anders has extensive international experience where he has had several leading roles over the years. Anders has a solid background in marketing and sales and long experience of working with in-house developed products. Anders is 58 years old and lives with his family in Västerås in Sweden. Anders has a master's degree in industrial engineering and management from Linköping University. At the beginning of his career Anders worked for almost 11 years at Volvo Trucks in Gothenburg.
“I am very pleased that Anders Felling has accepted the position as CEO. He has a solid background from the industry with an extensive experience from marketing and sales, which will create excellent conditions for the company's continued development. I now warmly welcome Anders and at the same time I want to thank Pernilla Wiman, who during the year changed the business and took the company to a new level despite challenges during the spring, ”says Magnus Biesse, Chairman of the board.
“I look forward to contributing together with all employees to the company's continued development in an exciting industry under continuous development and change. It will be stimulating to have the opportunity to be part of a strong team” says Anders Felling as new CEO.

Magnus Biesse
Fredag, 21 augusti, 2020

Ny VD Björkö Mekaniska och BN-Teknik


Styrelsen har utsett Daniel Lagander till ny verkställande direktör för Björkö Mekaniska och BN-Teknik i Björköby respektive Eksjö. Daniel kommer den 1 januari att ersätta Egon Nilsson som efter totalt 37 år i bolaget väljer att gå i pension.

Daniel Lagander har under närmare 30 år arbetat inom familjebolaget Uppåkra Mekaniska där han haft flertalet olika ledande roller och varit en del av ledningsgruppen. Efter att Ekets Industrier AB förvärvat Uppåkra Mekaniska den 4 januari 2016 valde Daniel att stanna kvar som Key account manager fram till 2018 varefter han bedrivit egen konsultverksamhet med uppdrag mot industrin fram tills idag.

”Jag är mycket nöjd med att vi nu får Daniel Lagander som ny VD. Daniel har en gedigen bakgrund från industrin vilket skapar utmärkta förutsättningar för bolagets fortsatta utveckling. Jag välkomnar varmt Daniel som ny verkställande direktör och tackar samtidigt Egon Nilsson som tillsammans med sin bror Göte grundade Björkö Mekaniska redan 1979 där de under närmare 40 år byggt ett fantastiskt bolag.” säger Magnus Biesse, styrelseordförande och koncernchef Inducore.

”Jag ser mycket fram emot att tillsammans med alla medarbetare bidra till företagets fortsatta tillväxt inom en bransch under kontinuerlig utveckling och förändring. Det kommer att bli väldigt stimulerande att få möjligheten till att vara del av ett framgångsrikt team. Såväl Björkö Mekaniska som BN-Teknik är två mycket välrenommerade bolag.” säger Daniel Lagander, tillträdande verkställande direktör.

För ytterligare information
Egon Nilsson, telefon. +46 (0)383 318 51
Magnus Biesse, telefon. +46 (0)73 370 36 66

Besök även www.bma.se

Björkö Mekaniska och BN-Teknik är ledande underleverantör för komplexa maskin-bearbetade artiklar till framförallt fordonsindustrin, försvarsindustrin, medicinteknik och övrig verkstadsindustri. Bolagen omsätter tillsammans 90 miljoner med totalt 70 anställda. Bolagen ingår i industrikoncernen Inducore med totalt 17 rörelsedrivande bolag organiserade i tre affärsområden, System Solutions Truck Bodies och Components. Inducore som industrikoncern bedriver verksamhet inom fem länder med totalt 850 anställda med en omsättning på totalt 1,6 miljarder.
​​​​​​​

torsdag, 14 oktober , 2019

INDUCORE förvärvar Björkö Mekaniska AB och
BN-Teknik AB


INDUCORE med huvudkontoret i Västerås har den 20 juni 2018 tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Björkö Mekaniska AB med dotterbolag BN-Teknik AB.

Björkö Mekaniska och BN-Teknik är en ledande underleverantör utav komplexa bearbetade artiklar till framförallt fordonsindustrin, försvarsindustrin och övriga verkstadsindustrin. Bolagen omsätter tillsammans 90 miljoner med närmare 60 anställda. www.bma.se

INDUCORE är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och består idag av 17 rörelsedrivande bolag med verksamhet på 27 anläggningar och organiserade i tre affärsområden, System Solutions Truck Bodies och Components. INDUCORE som industrikoncern driver verksamhet inom fem länder med totalt 800 anställda och en omsättning på närmare 1,5 miljarder. www.inducore.se

”Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens och bred erfarenhet från fordonsindustrin och annan verkstadsindustri med ett långsiktigt mind-set. Jag är övertygad om att Björkö Mekaniska och BN-Teknik kommer att kunna dra nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten” menar Egon Nilsson, tidigare ägare som fortsatt blir kvar som verkställande direktör.

Magnus Biesse, koncernchef för INDUCORE, kommenterar att ”Björkö Mekaniska och BN-Teknik är två välskötta bolag som utvecklats mycket positivt. Vi har som inriktning att fortsatt vidareutveckla bolagen och tillsammans med nuvarande ledning driva verksamheten vidare i samma anda”.

Tillträde äger rum den 2 juli 2018 och Björkö Mekaniska och BN-Teknik kommer ingå i INDUCORES affärsområde Components.

Kontaktpersoner
Egon Nilsson, VD Björkö Mekaniska AB och BN-Teknik AB
Tel. +46 (0)383 318 51
e-mail egon@bma.se

Magnus Biesse, koncernchef Inducore
Tel. +46 (0)73 370 36 66
e-mail, magnus.biesse@inducore.se
måndag, 2 juli , 2018

Inducore tillsätter Magnus Biesse som koncernchef


Inducore tillsätter Magnus Biesse som VD och koncernchef efter Petter Arvidson som lämnade tjänsten i september efter flytt till Göteborg. Styrelseordföranden Per Vannesjö upprätthåller koncernchefsrollen tills Magnus Biesse tillträder under våren, senast den 1 maj.

Magnus är sedan 2011 koncernchef i Proton Group med bas i Värnamo, med knappt 700 MSEK i omsättning och drygt 400 anställda i fem affärsområden.

”Magnus har en mycket relevant bakgrund som ledare för en familjeägd koncern med både egna produkter och verksamheter som underleverantör. Han har varit en stark drivkraft och tydlig ledare i arbetet att utveckla Proton Group. Jag välkomnar Magnus Biesse till Inducore”, säger Per Vannesjö.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Vannesjö, styrelseordförande och koncernchef i Inducore
Tel 070-572 28 14
e-mail: per.vannesjo@amymone.se

Om Inducore:
Inducore är en industrikoncern verksam inom områdena fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponenttillverkning. Koncernen, med säte i Västerås, finns representerad på ett antal platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i flera länder. Inducore omsätter ca 1 300 MSEK och har ca 700 personer anställda.
Läs gärna mer på www.inducore.se
tisdag, 10 januari , 2017

VD byte Inducore AB


Per Vannesjö blir ny VD för Inducore AB och Petter Arvidson vice VD. Petter kommer att vara ansvarig för enheterna inom affärsområdet Truck Bodies samt för Arenco. Petters kontor kommer att vara i Göteborg. Per kommer att vara ansvarig för enheterna inom affärsområdet Components samt för HIAK. Förändringarna träder i kraft 1a september.
​​​​​​​
Per Vannesjö
Ordförande Inducore
måndag, 29 augusti , 2016

Karl Ove Grönqvist ny CFO Inducore AB


Karl Ove Grönqvist tillträder den 12 september tjänsten som CFO på Inducore AB, Västerås.
Karl Ove har lång erfarenhet i ledande befattning som ansvarig för ekonomifunktioner och IS/IT. Karl Ove har tidigare bl.a. varit CFO i affärsområdet AssiDomän Packaging och i de på den tiden börsnoterade bolagen Rottneros och Frango, samt dessutom innehaft CFO posten i Euromaint. Sedan 2012 har han arbetat genom eget bolag och som interims uppdrag haft ledande ekonomibefattningar i bolag som Fortum Värme, Dannemora Mineral och Munthers.

Vi hälsar Karl Ove mycket välkommen till Inducore!


Petter Arvidson
VD och Koncernchef
Inducore AB
fredag, 19 augusti , 2016

Arenco förvärvar KVK


Kalmarföretaget Arenco AB har förvärvat Kalmar Verkstadskompetens AB (KVK).
KVK, med en omsättning 2015 på ca 13 miljoner kronor, är verksamma inom maskinmontage och uthyrning av personal till industriföretag.
Arenco, med verksamhet i Kalmar och Shanghai, utför maskinmontage och tillverkar komponenter, inom maskinsegmenten; Förpackningsmaskiner, Fiskrensningsmaskiner och Tändsticksmaskiner.

”Med förvärvet av KVK stärker vi vår kapacitet inom maskinmontage. En väl fungerande verkstad, med hög kompetens, ger en flexibilitet mellan våra verksamheter i Kalmar respektive Shanghai, vilket kommer våra kunder tillgodo”, säger Håkan Mattisson, VD i Arenco-koncernen.

”För oss på KVK känns det tryggt att Arenco, som större aktör, väljer att göra detta förvärv, då vi tillsammans har bra möjligheter att utveckla verksamheterna”, säger Andreas Nilsson, VD i Kalmar Verkstadskompetens.

För ytterligare information:
Håkan Mattisson 0480 – 94538
Andreas Nilsson 0480 – 27085
​​​​​​​
www.arenco.com
www.kalmarverkstadskompetens.se
fredag, 15 april , 2016

PLS förvärvar Norfrig


PLS & Sala Kaross AB, Rydaholm har förvärvat Norfrig Sverige AB med dotterbolag. Norfrig, med en omsättning 2015 på ca 145 miljoner kronor, är ett familjeföretag som utvecklar, producerar och monterar fordonspåbyggnader för tempererade varutransporter. Norfrig har även serviceverkstäder i Tomelilla, Malmö och Örebro. PLS är ett bolag i fordonspåbyggargruppen Nordic Truck Bodies (NTB) som är ett affärsområde inom Inducore koncernen. Med detta förvärv säkerställer NTB positionen som en av de ledande svenska lastbilspåbyggarna.

”Med förvärvet av Norfrig tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom fordonspåbyggnader. Norfrigs kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl, de har ett starkt varumärke samt en långsiktig strategisk marknadsposition inom tempererade produkter” säger Roger Åström, VD i PLS.

”Att sälja företaget har varit ett svårt beslut för oss, men med PLS och Inducore som nya ägare ser vi stora möjligheter för Norfrigs framtida utveckling” säger Mikael Nilsson, styrelseordförande för Norfrig.

”Tillsammans med PLS kan vi tydligare utveckla våra kunderbjudanden samt bredda kundbasen” säger Lars-Henry Andersson VD i Norfrig.
 
För ytterligare information:
Roger Åström VD PLS & Sala Kaross AB, 0472-259 26
Lars-Henry Andersson VD Norfrig Sverige AB, 070-58 678 52

Inducore-koncernen är organiserade i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponenttillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore omsätter ca 1 300 MSEK och har ca 700 personer anställda. Läs gärna mer på www.inducore.se
fredag, 15 april , 2016

Lemont förvärvar Logweld


Lemont AB, Ludvika som ingår i Inducore AB, Västerås har förvärvat Logweld AB med verksamheter i Nyhammar och Borlänge. Logweld, som omsätter ca 50 miljoner kronor är ett svetsföretag med kunder bl a inom skogs-, energi och industrisektorerna.

”Med förvärvet av Logweld tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom svetsning, bearbetning, ytbehandling och montage. Logwelds kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Logwelds kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden” säger Tomas Olofsson, VD i Lemont.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för oss, men med Lemont som nya ägare ser vi möjligheter att ytterligare kunna utveckla bolaget och säkerställa våra kunders behov” säger Per Eriksson, delägare och VD i Logweld.

”Med Per Eriksson kvar i rollen som VD säkerställer vi att Logweld fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Tomas Olofsson.

Inducore-koncernen är organiserade i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda.
Läs gärna mer på www.inducore.se


För ytterligare information:
Tomas Olofsson VD Lemont AB, 070-564 03 50
Per Eriksson VD Logweld, 070-683 69 30
tisdag, 29 december , 2015

Inducore förvärvar Axipto


Inducore AB, Västerås har förvärvat Axipto AB, Nybro med verksamheter i Nybro, Målilla och Mönsterås. Axipto har en omsättning på ca 250 Mkr och ca 100 anställda. Axipto är ett företag med lång tradition och erfarenhet samt djup kunskap och modernt tänkande, man har en högeffektiv och robotiserad maskinpark, samt motiverade och välutbildade medarbetare.

”Med förvärvet av Axipto tar vi ett steg framåt och stärker vår position inom skärande bearbetning med högt automatiserade processer. Axipto´s kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl och stärker vår position inom affärsområdet Components. Axipto´s kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden. Axipto har en långsiktig relation med sina kunder och en underliggande stabil efterfrågan som givit en god tillväxt de senaste åren.” säger Petter Arvidson, VD och koncernchef Inducore.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med den större industrikoncernen Inducore ser jag att bolaget får resurser och möjligheter att ytterligare utvecklas” säger Bert Ovesson, VD i Nossevo Industries och huvudägare i Axipto.

”Med Inducore kan vi tydligare säkerställa våra kunders behov att Axipto skall växa, bredda kundbasen och bli mer internationella” säger Emanuel Svensson VD i Axipto.

Inducore-koncernen är organiserad i tre affärsområden för att på så sätt skapa ett tydligt erbjudande för koncernens kunder. Affärsområdena är fordonspåbyggnader, systemlösningar och komponent-tillverkning. Bolaget finns representerat på flera platser i Sverige och har även verksamhet i Kina och Polen samt samarbetspartners i ett antal länder. Inducore inkl. Axipto omsätter ca 1 100 MSEK och har ca 600 personer anställda. Läs gärna mer www.inducore.se

För ytterligare information:
Petter Arvidson, VD Inducore, 070-590 59 31
Bert Ovesson, VD Nossevo Industries, 0705- 114 094
Emanuell Svensson, VD Axipto, 0481-475 05
torsdag, 17 december , 2015

Sörling-Ilsbo förvärvar RKP


J.Sörling-Ilsbo AB har förvärvat RKPs verksamhet. RKP är tillverkare av fordonspåbyggnader, främst automatkassetter för tunga anläggningsfordon och släp där RKP är ett välkänt varumärke med stark position på den svenska marknaden.
J.Sörling-Ilsbo AB är ett dotterbolag i fordonspåbyggargruppen Nordic Truck Bodies AB som är ett affärsområde inom Inducore koncernen. RKP blir en del av ett samlat erbjudande där man kompletterar Sörling-Ilsbo’s välkända dumprar och tippflak med RKP automatkassetter.

”Förvärvet av RKP verksamhet är en del av vår strategi att expandera på den nordiska marknaden för anläggningstransporter. Med RKP stärker vi vår position inom segmentet för dumprar på tunga lastbilar och tunga släp. Genom att dra nytta av bolagens samlade erfarenheter och resurser får vi förutsättningar att öka vår marknadsbearbetning och produktutveckling. Detta bidrar till att vi kan ge våra kunder ännu attraktivare erbjudanden”, säger Mikael Tornbjörk, VD för J. Sörling-Ilsbo AB.

”RKP får med J. Sörling-Ilsbo AB och Nordic Truck Bodies en stark industriell ägare och mycket goda förutsättningar för fortsatt expansion och utveckling” säger Jan Nilsson, RKP Försäljning.

För vidare information kontakta

Mikael Tornbjörk, VD J. Sörling-Ilsbo AB
Tel. 070-996 15 90
e-mail: mikael.tornbjork@nordictruckbodies.com

Jan Nilsson, RKP Försäljning
Tel. 070 24 77 800
e-mail: jan@rkp-f.se
måndag, 19 oktober , 2015

Lemont förvärvar Svanströms Lackeringar


Ludvika 12 januari 2015: Lemont AB, Ludvika som ingår i Amymone Industri, Västerås har förvärvat Svanströms Lackeringar AB (Svanströms) med verksamhet i Smedjebacken. Svanströms, som omsätter ca 15 miljoner kronor är ett ytbehandlingsföretag som har kunder bla inom energi-, skogs- och industrisektorerna.

”Med förvärvet av Svanströms tar vi ett steg framåt och stärker vår position som helhetsleverantör inom skärande bearbetning, ytbehandling och montage. Svanströms kunnande, kompetens och kundbas kompletterar oss väl. Svanströms kunder är världsledande inom sina områden och de har en långsiktig strategisk position på marknaden” säger Tomas Olofsson, VD i Lemont.

”Att sälja företaget har varit ett stort och svårt beslut för mig, men med de nya ägarna Lemont ser jag att vi kan få resurser att ta ytterligare ett kliv i att utveckla bolaget och säkerställa våra kunders uttalade behov av att Svanströms skall växa och bredda kundbasen” säger Kenneth Svanström ägare och VD i Svanströms.

”Med Kenneth Svanström kvar i rollen som VD säkerställer vi att Svanströms fortsätter att skapa värde för våra kunder samtidigt som vi tillsammans skall utveckla bolaget in i framtiden” avslutar Tomas Olofsson.

Om Lemont AB
Lemont AB’s ägarbolag Amymone Industri är inriktade på investeringar i traditionella industriföretag. Amymones affärsidé är att genom aktivt och ansvarsfullt ägande, professionellt och proaktivt agerande utveckla långsiktigt hållbara bolag med god lönsam tillväxt.

Bolaget hade före förvärvet 10 bolag som 2013 tillsammans omsatte drygt 850 MSEK och sysselsatte ca 550 personer. Verksamhet finns i Ludvika, Hedemora, Kinna, Knivsta, Enånger, Rydaholm, Sala, Ockelbo, Alfta, Kalmar och Shanghai.
​​​​​​​
För ytterligare information:
Tomas Olofsson VD Lemont AB, 070-564 03 50
Kenneth Svanström VD Svanströms, 070-215 17 12
tisdag, 20 januari , 2015